Belgische singles daten liefst mannen die als advocaat werken

Datingplatform Meetic.be heeft bij bijna 17.000 Belgische singles geanalyseerd welke criteria belangrijk zijn in hun zoektocht naar een partner

– Een vrouw die alles lust, van honden houdt en graag zwemt scoort best bij Belgische singles

– Bij mannen willen singles vooral iemand die gezond eet, regelmatig gaat hiken en houdt van reizen. De Belgische single gaat het liefst op date met een man die als advocaat werkt

– Opvallend: bij mannen verwachten Belgische singles een hoger jaarlijks salaris (+35.000 euro per jaar) dan bij vrouwen (+20.000 euro per jaar)

Antwerpen, 12 februari 2021 – Je kan natuurlijk niet kiezen op wie je verliefd wordt, maar de Belgische single heeft wel degelijk een sterke voorkeur. Dat blijkt uit een interne analyse van datingservice Meetic.be* bij 17.000 Belgische singles actief op het platform. Er kwamen enkele opvallende kenmerken naar boven wanneer het gaat over de ideale partner volgens de Belgische single op Meetic.be.

Dierenvriend en sportief

Belgische singles knappen af op vrouwen die te kieskeurig zijn in wat ze al dan niet eten. Een hondenliefhebster doet het erg goed en het plaatje is bijna compleet als ze ook nog eens sportief is aangelegd. Vooral als ze zwemmen als haar favoriete sport verkiest. Verder vinden Belgische singles het ook een plus als ze attent en grappig is. Nog belangrijk: een jaarlijks inkomen van minimaal 20.000 euro. Wat de uiterlijke kenmerken betreft, is de Belgische single vooral op zoek naar iemand met blond haar en blauwe, sprekende ogen. Een mooie glimlach is ook mooi meegenomen.

Attent en reislustig

De Belgische single die op zoek is naar een man duidt dan weer de volgende zoekcriteria aan: hij eet over het algemeen graag gezond, gaat regelmatig hiken, is erg attent en houdt van reizen & sightseeing. Opvallend: we daten het liefst een man die advocaat is. Qua jaarlijks inkomen verwachten we ook iets meer dan bij vrouwen, namelijk minimaal 35.000 euro. Qua uiterlijk zijn we dan weer heel klassiek: donkerbruin haar, groene of blauwe ogen en natuurlijk die oogverblindende glimlach.

Valentijn bij Meetic

Valentijn staat natuurlijk voor de deur! 14 februari is de dag bij uitstek waarop er extra veel online gedate wordt. Zo werden er via Meetic 53,69% meer eerste berichten verstuurd in 2020 tegenover 2019. Het is dus hét perfecte moment om te beginnen met je online dating avontuur op Meetic.be.

* De analyse werd in februari 2021 gedaan door Meetic.be bij 16.837 Belgische 18+ singles actief op Meetic.be. Meetic heeft gekeken naar welke zoekcriteria de Belgische single voornamelijk selecteert in hun zoektocht naar de ideale partner op hun datingplatform.

_________________________________________________________________________________

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met: Coopr | meetic@coopr.be. Download de beschikbare beelden hier.

Over Meetic

Meetic werd opgericht in 2001. Dankzij Meetic vonden al 8 miljoen singles de liefde in Europa (Research Now, 2018) en biedt members de beste & meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Meetic App tot het ontmoeten van singles via de Video Chat. Meetic.be is onderdeel van Meetic Group, een internetbedrijf van IAC/InterActiveCorp dat internationaal beursgenoteerd is (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op nl.meetic.be.

ContactPlease leave this field empty.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB