Ny undersøgelse: Midtjyske singler er ligeglade med valentinsdag

Valentinsdag er lige rundt om hjørnet, og danskerne bliver bombaderet med reklamer om blomster, chokolade og søde kort til dem vi har kær. Man burde tro at det ville få datingaktiviteten blandt danske singler til at eksplodere, men en intern undersøgelse blandt Match.coms medlemmer viser noget andet. Spørger du singlerne i Midtjylland, så ved 41 procent ikke hvornår dagen falder, kun hver tiende vil forsøge at arrangere en date den 14. februar, og helt ned til to procent vil date mere omkring valentinsdag.

 

”Der findes en masse fordomme om, at singler føler sig ensomme på valentinsdag og misunder dem som er i parforhold, men tværtimod så viser denne undersøgelse at dagen ikke har den store påvirkning på de danske singler. Faktisk viser vores onlineaktivitet at nytårsaften påvirker singlerne mere. Fx steg profilvisninger på match.com med 22 procent og e-mails med 28 procent den første søndag i år, ” fortæller Leyla Öfwerström, PR-ansvarlig for Match.com i Norden.

tableau 1

Danmark skraber bunden på kærlighedsdagen
Valentinsdag fejres i hele verden, men når man sammenligner singlernes tilgang til kærlighedsdagen i Europa, så kommer de danske singler på en absolut sidste plads. En international undersøgelse, LoveGeist, lavet for Match.com, viser at, kun 14 procent af de danske singler vil gøre mere ud af en date på valentinsdag, hvor omkring halvdelen af de italienske og engelske singler vil gøre mere for at imponere deres Valentin.

”Inden for psykologien viser undersøgelser at begivenheder og højtider påvirker os mennesker – formentlig fordi vi bliver mindet om, hvad vi mangler eller længes efter. Man burde derfor tro at valentinsdag ville påvirke singlerne, men resultatet af denne undersøgelse peger på at valentinsdag mere er kæresteparrenes fest i Danmark end det er singlernes fest”, forklarer Jacob de Lichtenberg, datingekspert og forfatter til bogen Datingens Psykologi.

tableau 2

Unge singler påvirkes mest på valentinsdag
Selvom cirka halvdelen af danske singler er ligeglade med valentinsdag, så påvirker dagen alligevel nogle af singlerne – nemlig de unge. ”Undersøgelsens resultat viser en generationskløft, og det kan blandt andet hænge sammen med at de unge singler er vokset op med valentinsdag, imens de ældre singler ikke er blevet eksponeret for traditionen på samme måde,” fortsætter Jacob de Lichtenberg.

LoveGeist er en årlig, europæisk undersøgelse om singler og dating. Undersøgelsen er gennemført at TNS på vegne af Match.com fra d. 30. oktober til d. 14. november 2014. 7.755 singler i alderen 18 til 65 i seks europæiske lande (Frankrig, Italien, Spanien, Holland, England og Danmark) har deltaget i undersøgelsen. 1.001 af de deltagende singler er fra Danmark. Singler defineres som personer, der ikke er i et fast forhold, uafhængigt af deres civilstand. Under analysen er data nøje målt for at reflektere sammensætningen af antal singler per land baseret på alder og køn. Landenes størrelse og indbyggertal er taget i betragtning ved beregning af statistik på europæisk niveau.

Følg os

Contact usPlease leave this field empty.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB