De 5 do’s voor een geslaagde eerste date

Met een bloemetje maakt de man altijd een goede beurt

Amsterdam, 19 april 2017 – Een perfecte date: alle singles die daten hopen er elke keer weer op.  Maar wanneer is een date nou eigenlijk ‘perfect’? Nederlandse singles hebben hier wel een idee over. Zo bleek uit onderzoek* van datingservice Lexa.nl. Voor vrouwen is romantiek een absolute must tijdens een eerste date. Goed nieuws voor de vrouwen; 55% van de Nederlandse single mannen vindt zichzelf romantisch en bijna 30% durft zichzelf zeer romantisch te noemen.

Romantiek in het restaurant
Je date uit eten nemen scoort altijd nog hoog bij de singles. Maar liefst 83% van de Nederlandse singles vindt een etentje in een geheim knus hoekje van het restaurant één van de meest romantische dates die je kunt bedenken. Zorg er dan wel voor dat jullie niet alleen in het restaurant zijn. 85% van de singles geeft aan dat een privé etentje in een afgehuurd restaurant echt veel te ver gaat. En houdt het etentje knus en alleen met zijn tweeën, want een muzikant die een serenade brengt aan tafel wordt ook niet erg gewaardeerd (73%).

De 5 do’s voor een romantische eerste date
1. Ga dineren in een geheim knus hoekje van het restaurant (82%)
2. Laat de locatie van de date tot op het laatste moment geheim (67%)
3. Ga picknicken met champagne als het zonnetje schijnt (64%)
4. Neem bloemen mee voor je date! (61%)
5. Een klein cadeautje wordt erg gewaardeerd (60%)

Mannen zorgen voor de romantiek
Het zijn vooral de vrouwen die de romantiek kunnen waarderen, mannen zijn vaker een stuk minder onder de indruk van romantiek. Zo vinden vrouwen het leuker om bloemen (77%) of een cadeautje (65%) te krijgen op een date dan mannen (45% en 54% respectievelijk). Opvallend is dat mannen en vrouwen in feite even romantisch zijn (beide rond de 85%). Een man is dus net zo goed een romanticus als een vrouw. Ook al willen ze het niet altijd toegeven.

***

 

*Lovegeist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 26 oktober tot 17 november 2016. In totaal hebben 9.610 singles tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van de statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB