70 procent van de singles hoopt op een relatie in 2016

Amsterdam, 4 januari 2016 – Het bezoek en aantal inschrijvingen op Lexa.nl piekt in januari traditiegetrouw. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Het vinden van een relatie is voor veel singles dan ook een belangrijk goed voornemen. Maar liefst 70% procent van de singles hoopt komend jaar een relatie te krijgen blijkt uit onderzoek* van datingservice Lexa.nl.

Om die relatie te krijgen zijn de singles bereid veel op te geven. Zo is 32% bereid een half jaar chocolade op te geven, 22% social media in de ban te doen en 20% een kroegavond met vrienden aan zich voorbij te laten gaan. Het laten varen van vakanties en leven zonder mobiele telefoon is voor de meesten een groter offer. Het meest opmerkelijke feitje is dat 45% van de Europese singles bereid is een half jaar lang elk weekend om 4 uur ’s nachts op te staan als ze daar hun ideale partner mee zouden kunnen vinden. Duitse (38%) en Zweedse vrouwen (39%) zijn daar beduidend minder toe bereid.

Emiel Spies: “Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Juist voor singles. Want januari is dé maand om jezelf als single op de kaart te zetten en leuke matches te scoren. Uit onze cijfers blijkt dat er meer mensen actief op zoek zijn en vanwege de jaarwisseling zien singles ook meer mogelijkheden. Om je kansen te verhogen kun je bijvoorbeeld eens kijken naar je profielfoto en je persoonlijke omschrijving. Soms is een kleine aanpassing al genoeg om iemand te verleiden. Dicht bij jezelf blijven is natuurlijk het allerbelangrijkste en wat ons betreft kunnen singles het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet zien”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

* Onderzoek: new years resolutions werd gehouden onder 3176 Meetic leden in Europa (NL, FR, DUI, IT, SW) in de leeftijdscategorie 18+ van 15 tot 20 september 2015.

 

– EINDE PERSBERICHT-

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB