Bijna de helft van de singles kan verliefd worden zonder ‘echte’ ontmoeting

Huidige tijd zorgt voor meer gespreksstof over gevoel en emoties

Amsterdam, 9 juni 2020 – Datingservice Lexa deed onderzoek* onder ruim 1.000 members en hun kijk op (online) daten gedurende de intelligente lockdown. En wat blijkt? Zo’n 40% van de singles gelooft dat de vonk ook al tijdens het online daten kan overslaan. Niet gek als je ziet dat meer dan eenderde van hen nu nog zorgvuldiger naar de profielen van andere singles kijkt. Na een eerdere trend van vluchtige contacten, nemen singles nu meer de tijd om hun potentiële liefde eerst online beter te leren kennen.

 

Openhartig

Is de huidige 1,5-meter samenleving van invloed in de zoektocht naar liefde? 1 op de 3 singles zegt meer na te denken over hun (liefdes)leven en prioriteiten. Zij gebruiken deze periode als moment van reflectie. Hun gedachten, emoties en toekomstdromen blijven daarbij niet onbesproken tijdens het online daten. De top 5 meest populaire gespreksonderwerpen bestaat uit:

  1. De huidige corona crisis
  2. Gevoelens en emoties
  3. Ideeën voor de eerste ‘echte’ first date
  4. Reizen
  5. Films en series

 

Meer oprechte aandacht

Niet alleen tijdens, maar ook na de intelligente lockdown lijken we onze manier van daten aan te willen passen. 1 op de 3 singles heeft meer behoefte aan oprechtheid en authenticiteit in relaties dan voorheen en neemt meer tijd om elkaar beter te leren kennen voordat ze op date gaan.

“De pandemie heeft ook de online datingwereld doen veranderen. We chatten nu langer met de ander en leren elkaar al beter kennen nog voordat het eerste afspraakje volgt. Met zicht op de versoepeling van de regelgeving in ons land zien wij een sterke stijging in het aantal berichten dat singles versturen. Het plannen van de eerste date heeft lang op zich moeten laten wachten, maar die ontmoeting is nu nog specialer en in potentie ook kansrijker omdat je simpelweg al meer tijd met elkaar (online) hebt doorgebracht”, licht Roelijne Peters van Lexa toe.

 

 

*Intern onderzoek van Lexa uitgevoerd van 5 mei 2020 tot 11 mei 2020 onder 1,073 Lexa gebruikers van 18 jaar en ouder in Nederland. 

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB