Day of Happiness: kersverse single vrouwen gelukkiger dan mannen

Datingservice Lexa.nl onderzoekt geluksgevoel singles

20 maart 2018, Amsterdam – Datingservice Lexa.nl heeft, in aanloop naar International Day of Happiness, onderzoek* gedaan naar het geluksgevoel van Nederlandse singles. Lexa.nl presenteert op de Dag van het Geluk de onderzoeksresultaten in De Happy Single Barometer. Uit metingen blijkt dat Nederlandse single mannen en vrouwen hun leven, met gemiddeld een 7,2, een ruime voldoende geven. En de meest Happy Single? Die woont in de stad, is jonger dan 30 jaar, heeft meer dan 1 date per maand en is tussen de 6-12 maanden single. Opmerkelijk is dat 1 op de 3 kersverse single mannen hun leven een onvoldoende geeft, bij de vrouwen is dit maar 1 op de 10.

Cijfers wijzen uit dat mannelijke singles die korter dan 2 maanden alleen zijn meer last hebben van een after break-up dip dan vrouwelijke singles. Waar een derde van de mannelijke singles zijn leven waardeert met een 5 of lager is dit onder vrouwen slechts 1 op de 10. Deze mannen kunnen dus wel wat extra geluk gebruiken op de Dag van het Geluk.

Vrijheid en meer bedpartners

Single zijn heeft wel zo zijn voordelen. De Happy Single Barometer wijst uit dat 69% van de meest gelukkige singles, die hun single leven een 7 of hoger geven, vindt dat ze meer tijd overhouden voor hobby’s. Meer dan een kwart van de mannelijke happy singles ziet een ander belangrijk voordeel van het single zijn, namelijk de mogelijkheid om er meerdere bedpartners op na te houden. Ruim een kwart van de single ladies ziet niet het aantal bedpartners, maar het kunnen flirten met wie je wilt juist als een voordeel. Zij vinden ook meer dan mannen dat ze zelfstandiger zijn zonder relatie (64% tegenover 60% van de mannen).

Of toch gelukkiger samen?

Maar bestaat de meest ‘Happy Single’ eigenlijk wel of hebben ook deze Nederlandse singles toch stiekem liever een partner? 4 op de 10 happy singles vindt het vervelend om binnen een gezelschap de enigste single te zijn. En waar 20% denkt dat het geen verschil maakt, is maar liefst 65% van mening dat ze gelukkiger zijn met een relatie. Dus ondanks de genoemde voordelen, lijkt het merendeel van de singles toch echt happier met een partner in crime. Wie weet zorgt Day of Happiness voor een beetje extra geluk en schiet cupido raak!

*Het onderzoek werd in februari 2018 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.056 Nederlandse single mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar.

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB