Deze zomer daten jij en je vlam real life met behulp van een chatbot

Lexa opent hét datingseizoen met de Lexa Summer Journey, een unieke  wandeldate voor alle singles om elkaar beter te leren kennen

 

Amsterdam, 13 juli 2020 – Vandaag luidt Lexa het datingseizoen in met de lancering van een unieke date-activiteit voor singles. De Lexa Summer Journey neemt jou en je vlam in real life mee langs de meest romantische plekken in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht. De Facebook messenger chatbot van de datingservice is de ‘gids’ én bron van inspiratie tijdens het afspraakje. Bij de start van de wandeling krijgen de singles een ijsbreker vraag om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast kan tussentijds de hulplijn ingeschakeld worden voor een extra boost tijdens de date. De chatbot is gratis en door iedereen te gebruiken. 

Foto hints en coördinaten

De Lexa Summer Journey werkt via de Facebook Messenger chatbot van Lexa en is vanaf vandaag te gebruiken. Door ‘Start de Lexa Summer Journey’ te typen in de chatbot, gaat de unieke date van start. Door middel van foto hints en coördinaten worden de singles in zo’n 1,5 uur langs romantische plekken geleid. Drukke hotspots in de steden worden vermeden, zodat je op een veilige manier kan daten. De date eindigt op een locatie waar je samen met je potentiële lover kunt nagenieten van de originele real life ontmoeting.

“Never have I ever…”

Een eerste echte date kan spannend zijn. Bang voor ongemakkelijke stiltes? Niet nodig. Bij de start deelt de chatbot een ijsbreker vraag, én je krijgt per gevonden romantische plek leuke fun facts en vragen over de locatie. Wanneer er tussentijds ‘Hulplijn AAN’ naar de chatbot gestuurd wordt, ontvang je extra vragen zoals “Wat is jouw guilty pleasure?” en “Never have I ever…”. Zo leren jullie elkaar nog beter kennen.

Het nieuwe daten

Daten gaat deze zomer anders dan anders. Na een lange periode voornamelijk alleen thuis te zitten en virtueel te daten, snakt meer dan de helft van de singles* nu nog meer naar de eerste real life ontmoeting. Zeker in de zomer wanneer de zon schijnt en de temperatuur stijgt. “De zomer is het seizoen van flirten en daten. Lexa wilde iets unieks en tegelijkertijd iets verantwoords ontwikkelen voor singles die op first real life date gaan. Het leuke aan de Lexa Summer Journey is dat ze niet alleen elkaar, maar ook de hidden gems van de stad ontdekken”, aldus Roelijne Peters van Lexa.

De Lexa Summer Journey chatbot is alleen in het Nederlands beschikbaar.

 

*Intern onderzoek van Lexa uitgevoerd van 5 mei 2020 tot 11 mei 2020 onder 1,073 Lexa gebruikers van 18 jaar en ouder in Nederland

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB