Eén derde van de singles liegt over seksueel verleden

Amsterdam,  29 september 2016 – Singles die een nieuwe partner op de kop hebben getikt, vertellen lang niet alle details over hun voormalige escapades aan hun date. Meer dan één derde van de singles heeft weleens gelogen over het aantal bedpartners, de laatste keer dat zij seks hadden of over hun bedprestaties. Dit blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl onder 9251 respondenten in 7 Europese landen. Singles geloven tegelijkertijd dan ook niet dat hun nieuwe partner eerlijk is over dit verleden. Zo’n drie kwart van de singles verdenkt hun nieuwe lief er namelijk van te liegen over het seksverleden.

Mannen vaker oneerlijk dan vrouwen
Openlijk over seks praten is voor veel singles lastig. 38% van de singles heeft weleens een leugen verteld over hun seksuele verleden aan hun date. Mannen verkondigen over het algemeen iets vaker onwaarheden tegenover hun nieuwe partner dan vrouwen. De meest voorkomende leugen (27%) gaat over de laatste keer dat iemand seks had. Ook over bedprestaties (24%), standjes en voorkeuren in bed (16%) en de leeftijd waarop iemand voor de eerste keer seks had (16%), is de single niet altijd even eerlijk.

Toch laten singles zich niet bij de neus nemen. 73% van de single respondenten denkt dat hun partner weleens heeft gelogen over hun seksuele verleden. Vooral vrouwen zijn achterdochtig jegens hun nieuwe partner.

Nieuwe partner mag maximaal 10 bedpartners hebben gehad
Het aantal bedpartners dat iemand heeft versleten is voor veel singles een gevoelig onderwerp. Singles willen dat hun nieuwe bedpartner ten minste met één persoon het bed heeft gedeeld. Het ideale maximum aantal is 5 tot 10 bedpartners. Toch geeft 1 op de 3 aan er weinig moeite mee te hebben een partner met een breed ervaringsspectrum te treffen. Vooral singles in de leeftijd van 35 jaar en ouder zijn hier makkelijker in. Een vijfde vindt het zelfs niet bezwaarlijk als hun nieuwe partner meer dan 20 seksuele contacten heeft gehad.

Lees het laatste nieuws over Lexa.nl

 

EINDE PERSBERICHT

Over het onderzoek
Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd.  Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB