Helft van de singles doet binnen maand grote boodschap in bijzijn van nieuwe liefde

Onderzoek Lexa naar ‘eerste keren’ in prille liefdesrelatie

Bloemengeur
Poepen of scheetjes laten met je nieuwe vlam in de buurt, het blijft toch ‘een dingetje’. Het liefst laat jij je lief in de waan dat jij naar bloemetjes ruikt. Hoe lang wachten kersverse lovers met het doen van een grote boodschap in elkaars nabijheid? 35% doet niet al te moeilijk: binnen twee weken is het raak. Tja, when nature calls… 16% houdt het met 2 tot 4 weken langer op, en 17% zegt het 1 tot 3 maanden niet te doen in nabijheid van de nieuwe partner.

Meet the parents
Heel belangrijk in een relatie is het ontmoeten van de wederzijdse ouders. Dit betekent dat het serieus wordt. Als het een beetje meezit, zul je hen de komende jaren vaak meemaken. Maar wanneer stel je jouw nieuwe liefde voor aan je ouders? 40% van de single ladies en gents stelt hun nieuwe partner pas na 3 tot 6 maanden voor. 17% doet dit al na 2 tot 4 weken en 5% staat zelfs al binnen  2 weken bij de (schoon)ouders op de stoep!

De eerste keer zonder make-up: voor de één totaal geen probleem, omdat ze geen of nauwelijks make-up draagt (39% van de ondervraagden), voor de ander een horror-scenario. Hopend dat je I woke up like this-look het beste met je voor heeft, laat 28% van de single dames binnen 2 weken haar ware gezicht zien. Nog zoiets: vinden singles huilen in het bijzijn van hun nieuwe lover genant? Valt mee. 34% zit al binnen een maand met flinke huilogen en bijbehorende snotterneus. Gelukkig is er nu een partner voor troost en knuffels.

The key to your heart
Een laatste ‘first’ bij nieuwe geliefden: wanneer wordt de huissleutel uitgewisseld? Daar treuzelen de singles nog best een tijdje mee: ruim 4 op de 10 singles geeft hun sleutel binnen een half jaar en 19% geeft pas na een jaar de sleutels uit handen. Het heeft zo zijn voordelen, want ben je wat later is de kans groot dat jouw grote liefde je al opwacht. Dát is nog eens fijn thuiskomen.

 

*Het onderzoek werd in juli 2019 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.121 Nederlandse single mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar oud.

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB