Lexa gaat gevecht aan tegen cyberpesten met artificial intelligence

Chatbot Lara, de virtuele datingcoach, grijpt in bij ongewenst gedrag

Amsterdam, 3 juni 2021 – Bij Lexa staat de veiligheid van haar singles voorop. Cyberpesten komt vaak voor en helaas zijn online dating services hierop geen uitzondering. Daarom gaat Lexa de strijd aan tegen deze vorm van pesten door chatbot Lara, de virtuele datingcoach van haar singles, ook hiervoor in te zetten. Vanaf vandaag herkent en grijpt zij namelijk in bij ongewenst gedrag in de chatbox van singles.

AI om singles te beschermen
Lexa was de eerste in de online datingwereld die een chatbot lanceerde. Naast dat Lara volledig gepersonaliseerde gesprekken voert en advies en tips geeft, komt zij nu ook op voor haar singles om vormen van cyberpesten te voorkomen. Zij grijpt in als er teveel berichten naar dezelfde single worden gestuurd zonder dat daar op gereageerd wordt. Zodra de single aangeeft ongewenste berichten te ontvangen, helpt Lara singles een eind te maken aan deze vervelende ervaring, door bijvoorbeeld de tip te geven om profielen te melden of te blokkeren. In beide gevallen wordt het moderatie- en veiligheidsteam gewaarschuwd. Zij nemen zo snel mogelijk maatregelen: van waarschuwingen tot definitieve verwijdering van het account, want voor dit onderwerp geldt een zero tolerance-beleid.

“Wij willen dat members zich veilig voelen bij ons, en hen daarom ook beschermen tegen online pestgedrag, zónder dat hun privacy en gebruikerservaring in gevaar komt. Dit was een mooie uitdaging voor Lexa, maar de missie is geslaagd! Chatbot Lara wordt dagelijks door duizenden members geraadpleegd voor tips en advies rondom daten. Het leek ons daarom een logische stap om haar ook in te schakelen om ongewenst gedrag te detecteren”, deelt Roelijne Peters van Lexa.

Veiligheid al bijna 20 jaar een prioriteit
Lexa verbetert voortdurend haar dienstverlening, in lijn met maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften van singles. Het blijven innoveren van de chatbot is een natuurlijk gevolg van de behoeften van de members en de gedragsregels van Lexa. Wanneer een member te maken krijgt met cyberpesten, is naast Lara, ook de klantenservice 24/7 bereikbaar per e-mail en telefoon voor hulp en staan er tips op de website voor een fijne en veilige date ervaring.

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB