Lexa ziet forse stijging in online activiteiten van singles

Singles verstuurden begin mei 60% meer berichten ten opzichte van het begin van de coronacrisis

Amsterdam, 14 mei 2020 – Singles lijken hun zoektocht naar liefde weer voort te zetten. Dat blijkt uit gegevens van datingservice Lexa*. Waar het aantal verstuurde berichten op 13 maart, na de eerste persconferentie van premier Rutte, een laagste punt bereikte, zag Lexa begin mei een piek in de online activiteiten. Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente lockdown hun online datingleven weer op te pakken.

 

Actiever dan voorheen 

Het vinden van een nieuwe liefde ten tijde van de coronacrisis kan een uitdaging zijn. Zeker nu we veel thuis blijven en anderhalve meter afstand houden. Na ruim twee maanden in de intelligente lockdown ziet Lexa dat members online weer actiever worden. Zowel door de single mannen als vrouwen werden in de eerste week van mei in totaal 60 procent meer berichten verstuurd.

Roelijne Peters, Senior Marketing Manager Europe bij Lexa: “We begrijpen heel goed dat de huidige situatie een uitdaging is voor singles in hun zoektocht naar een nieuwe liefde. Naast het delen van concrete tips hebben we een podcast en video coaching serie gemaakt over online daten in coronatijden. Zo helpen we singles om op een leuke en verantwoorde manier met deze nieuwe werkelijkheid om te gaan.” 

Het nieuwe daten

Virtueel contact is onderdeel van het nieuwe normaal, ook als het om daten gaat. Een mooie oplossing voor als je jouw potentiële date niet uit het oog wil verliezen. Ruim 42% van de alleenwonenden** zegt in deze periode creatief te zijn in de manier waarop ze connecten met anderen. In dit Lexa onderzoek geeft ook een kwart van hen aan deze periode als het moment te zien om elkaar nog voor de eerste real life date beter te leren kennen.

 

 

*Vergelijking op basis van Lexa platform data in de specifieke periode maart-mei 2020. 

**Het onderzoek werd in maart 2020 in opdracht van Lexa uitgevoerd door Factsnapp onder 400 Nederlandse eenpersoonshuishoudens tussen de 16 en 59 jaar oud.

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB