Mannen zeggen eerder ‘ik hou van je’

Amsterdam, 11 februari – Het uitspreken van de vier woorden der liefde is nog niet zo eenvoudig. Uit onderzoek van datingservice Lexa.nl blijkt dat bijna 40% van de singles pas na één tot drie maanden de woorden ‘ik hou van je’ uit durft te spreken. Uit eerder onderzoek van Lexa.nl bleek dat men een stuk minder lang wacht met het uitvoeren van lichamelijke handelingen met een potentiële partner.

Uit het onderzoek van Lexa.nl blijkt dat mannen sneller in katzwijm vallen dan vrouwen; maar liefst een kwart van de single mannen spreekt al binnen één week de liefde uit voor hun partner, tegenover slechts zeven procent van de vrouwen. En de meeste vrouwen wachten minimaal een maand met het zeggen van ‘ik hou van je’, terwijl de meeste mannen dit al binnen een maand durven te zeggen. Tussen de één en drie maanden daten is volgens de respondenten hét moment om de verkering als serieus te bestempelen (44%). Een tiende van de ondervraagden wacht maar liefst een jaar af.

“Mannen zeggen eerder ‘ik hou van je’ dan vrouwen. Dat is toch best opvallend. Zo blijkt maar weer dat daten geen regels kent. Ga op je eigen gevoel af, maar wacht niet te lang met het uitspreken van je gevoelens. Want met een beetje lef en vertrouwen vind je misschien wel jouw match”, zegt Emiel Spies van datingservice Lexa.nl.

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB