Nederlandse single uitgesproken over wensen in bed

Amsterdam,  22 September 2016 – De Nederlandse single windt er geen doekjes om; 64% vertelt de nieuwe partner zonder gêne wat hij of zij wel en niet lekker vindt in bed. Daarmee zijn Nederlanders van alle Europeanen het meest open over hun wensen in bed, blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl onder 9251 respondenten in 7 Europese landen.

Eerste keer seks liever in het donker
Hoewel de Nederlandse single gemakkelijk aangeeft wat hij of zij lekker vindt in bed, blijft de eerste keer toch spannend. Bijna 60% van de ondervraagden geeft aan tijdens de eerste vrijpartij het licht uit te doen. Vrouwen zijn daarbij iets conservatiever dan mannen, slechts 31% van de dames vindt het prettig om seks te hebben met de lichten aan blijkt uit het onderzoek van Lexa.nl. Gelukkig groeit het zelfvertrouwen met de jaren. Meer dan de helft van de singles in de leeftijd van 50 tot 65 jaar heeft liever seks met de lichten aan. Deze leeftijdscategorie is bovendien nog spraakzamer als het op de wensen in bed aankomt. 68% geeft aan hun voorkeuren duidelijk te uiten.

Mannen hebben zin in de ochtend
Op het gebied van wensen geldt er één algemene deler volgens het onderzoek van Lexa.nl. Zowel mannen als vrouwen zullen concessies moeten doen wanneer het op het juiste tijdstip voor seks aankomt. Mannen hebben namelijk vooral ’s ochtends net na het ontwaken zin in een vrijpartij (48%), terwijl vrouwen liever seks willen kort voordat zij ’s avonds gaan slapen (60%).

Hoe beoordelen singles hun eerste keer?
Hoewel de eerste keer seks met de nieuwe partner voor beide partijen spannend is, zijn de singles over het algemeen tevreden over hun eerste keer. Twee derde van de ondervraagden vond hun eerste keer niet perfect, maar zij waren wel tevreden. Vrouwen blijken wat kritischer te zijn. Van hen is 57% content met hun eerste keer, voor mannen ligt dit aantal bijna 20% hoger. Wanneer de bedprestaties tegenvallen blijkt 60% van de Nederlanders weleens te doen alsof.

 

Lees het laatste nieuws over Lexa.nl

 

-EINDE PERSBERICHT-

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB