Onderzoek: Er wordt het meest geflirt in de sportschool

Helft van de singles checkt voor dates tijdens sporten

5 april 2018, Amsterdam – Een date scoren en fit worden tegelijk? Volgens bijna de helft (45%) van de singles een goede combinatie. Want zij houden hun ogen extra open voor een leuke date tijdens het sporten. Zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl* naar het flirtgedrag van Nederlandse singles tijdens het sporten. Voor het vinden van een leuke date tijdens het sporten begeven zij zich het liefst in de sportschool (36%). Maar ook in de dansschool (30%) en tijdens het hardlopen (22%) verwachten de singles leuke dates te vinden.

Opdoffen voor het sporten

Hoewel het weer anders doet vermoeden is de lente officieel weer begonnen. Voor veel singles het moment om weer in shape te komen voor een ‘hot summer body’. En voor de helft van de singles hét moment om rond te kijken voor een leuke date. Niet zo gek dus dat bijna de helft van alle singles aangeeft extra tijd te besteden aan het uiterlijk wanneer ze gaan sporten. Zoals het uitzoeken van een mooie sportoutfit en nog even de haren goed doen voordat ze aan de work-out gaan beginnen.

De populairste sportieve hotspots om date te scoren

Singles houden niet alleen hun ogen extra open tijdens het sporten. Zo’n 30% maakt er ook echt werk van en flirt er lekker op los. Ook vroeg Lexa.nl de singles bij welke sport de kans het grootst was om een date te scoren, de sportschool werd het vaakst genoemd, maar ook de dansschool en een rondje hardlopen in het park blijken goede hotspots:

  1. In de sportschool – 36%
  2. In de dansschool – 30%
  3. Tijdens het hardlopen – 22%
  4. Op de piste (wintersport) – 12%
  5. Op de tennisbaan – 12%

Daten en in-shape komen

Voor singles is sporten niet alleen een mooie gelegenheid om een date te scoren, het blijkt ook een leuke activiteit tijdens een date. Ongeveer 1 op de 3 singles vindt sporten als date een goed idee. Ideale combinatie: daten en tegelijk weer fit worden. Laat die zomer maar komen!

*Het onderzoek werd in september 2017  in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.028 Nederlandse single mannen en vrouwen tussen de 18 en 60 jaar.

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB