4 op de 10 single 50-plussers nog nooit op date geweest

En dat terwijl 84% verliefd wil zijn

26 juli 2018, Amsterdam – Datingservice Ourtime heeft onderzoek* gedaan onder de Nederlandse 50-plus singles en wat blijkt, 40% van hen is nog nooit op date geweest. Hoogste tijd voor actie! Ourtime helpt jonge 50-plus singles bij het vinden van een nieuwe vriendschap of liefde. Aan enthousiasme vanuit de singles in ieder geval geen gebrek, merendeel wil (dol)graag weer verliefd zijn.

Online kent geen geheimen
De jonge single 50-plusser weet in zijn zoektocht naar liefde ook online zijn weg te vinden. Bijna de helft geeft in het onderzoek* aan al eens online datingservices gebruikt te hebben. De singles zoeken echter geen korte romance, maar hebben hun zinnen gezet op een lange termijn relatie (39%) of zijn op zoek naar vriendschap (22%).

Date-etiquette: direct een berichtje na de date?
Je bent terug van een geslaagde date, maar hoe nu verder? Wie stuurt het eerste berichtje na een date? De ervaren 50-plusser maakt zich hier niet zo druk over. Bijna tweederde (63%) van de singles kijkt niet continue op zijn telefoon, maar wacht het rustig af. En voor bijna 8 op de 10 van deze singles maakt het ook niet uit wie als eerste een bericht stuurt.

Raad en daad
Voor 8 op de 10 single 50-plussers is het een half jaar geleden sinds een laatste date blijkt uit het onderzoek. Als je nooit of al langere tijd niet gedatet hebt kan dit extra spannend zijn. Hoe kan je jezelf dan het beste voorbereiden op een date? Ourtime biedt singles de helpende hand in de jungle van het online daten. 50-plus vloggers en ervaringsdeskundigen Heidi en Nicole beantwoorden vragen van leeftijdsgenoten op het gebied van daten.

Bekijk nu hier de tweede aflevering van de Ourtime videoreeks ‘Ask a Lady’.

ContactPlease leave this field empty.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB