Ruim de helft gelooft in echt liefdesverhaal via online dating

Amsterdam, 30 september 2020 – De zoektocht naar de liefde is van alle leeftijden. Ourtime, de datingerservice voor young at heart vijftigplussers, deed onderzoek* naar de redenen om te starten met online daten. Wat blijkt? Meer dan de helft van de vijftigplus singles gelooft nieuwe liefde te vinden via online dating. Ze zoeken daarbij het liefst een partner met dezelfde interesses om hun passie of hobby mee te kunnen delen.

Top 3 reden om online te daten
Acht op de tien single vijftigplussers geeft aan dat leeftijd geen barrière is om te (online) daten. Een derde van de single vijftigplussers gebruikt daarbij een datingsite – of app om potentiële dates te ontmoeten. Online daten is dus niet alleen voor millennials. Maar wat motiveert hen om zich aan te melden? De de top drie bestaat uit:

1. Iemand vinden om hun passies en hobby’s mee te delen (25%)

2. Mist al (te) lang een partner(20%)

3. Om in het dagelijks leven minder vaak alleen te zijn (12%)

Relatietherapeute en seksuologe drs. Irma van Steijn licht toe: “Vijftigplussers hebben behoorlijk wat levenservaring en die ervaring brengt een bepaalde ‘mindset’ met zich mee. Wanneer dat een open en nieuwsgierige mindset is, kan online dating echt iets moois opleveren. Dit is essentieel om nieuwe mensen toe te laten en samen nieuwe ervaringen te maken. Samen is voor de meeste mensen toch fijner dan alleen”.

Elkaar via videochat nog beter leren kennen
Dat het vinden van iemand met dezelfde passies en hobby’s hoog scoort, is niet verrassend. Vijftigplussers ervaren en weten ze wat ze willen en waar ze naar op zoek zijn in een relatie. Iemand gevonden via een datingsite of -app met dezelfde interesses? Via de chat ontdek je of er een echte klik is. Is die klik er en wordt er op los gechat? Om singles te helpen en de kans te geven elkaar nog beter voor de eerste date te leren kennen, is er nu de nieuwe videochat-functie in de app van Ourtime. Deze functie is beschikbaar op het moment dat er meerdere berichten gewisseld zijn.

*Het LoveConnection onderzoek werd in maart 2020 in opdracht van Ourtime uitgevoerd door Kantar onder 452 Nederlandse 50-plussers.

ContactPlease leave this field empty.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB