Sexting populairder onder 35 plussers- Het merendeel van de singles laat binnen een dag wat van zich horen

Amsterdam, 16 juni 2016 – Singles van 35 jaar en ouder blijken sneller en directer te zijn met het versturen van seksueel getinte berichten, zo blijkt uit onderzoek van datingservice lexa.nl. Het berichtje met het meeste succes is Ik hoop je snel weer te zien en Waarom pak je geen taxi en kom je naar mijn huis? Tevens stuurt 80% van de singles binnen een dag na een succesvolle date een berichtje naar de ander.

“Evenals online dating en mobiel flirten is sexting is een opkomende trend, ook bij singles. Uit ons onderzoek blijkt dat het niet alleen onderen jongeren populair is. Sexting neemt wel risico’s met zich mee, maar hoeft geen probleem te zijn”, aldus Emiel Spies van lexa.

Turn on 35+

 1. Ik hoop je snel weer te zien. (83%)
 2. Waarom pak je geen taxi en kom je naar mijn huis? (48%)
 3. Seks? (42%)

Turn off 35+

 1. Ik wil kinderen met je. (90%)
 2. Waarom stuur je me geen sexy foto van jezelf? (77%)
 3. Ik wed dat je er naakt goed uitziet. (64%)

 

De berichtjes die in goede aarde vallen zijn: ik hoop je snel weer te zien en waarom spring je niet in een taxi en kom naar mijn huis? De afknappers zijn: Ik wil kinderen met je., Ik wed dat je er naakt goed uitziet.. en Waarom stuur je me geen sexy foto van jezelf? Singles van 35 jaar en ouder zijn directer in de berichtjes die ze sturen en staan meer open voor sexting dan singles die jonger zijn. Meer tips van lexa lees je hier.

Vooral vrouwen tussen de 18 en 35 jaar vinden seksueel getinte berichtjes een afknapper. Als grootste flop wordt het berichtje: Waarom stuur je geen sexy foto van jezelf? beschouwd. De mannelijke singles hebben minder moeite met sexting en lopen hier over het algemeen sneller warm voor aldus lexa. Het bericht dat mannen een grote afknapper vinden is: Ik wil graag kinderen met je.

Turn on vrouwen 35-

 1. Ik hoop je snel weer te zien. (88%)
 2. Waarom pak je geen taxi en kom je naar mijn huis? (27%)
 3. Ik hou van je. (27%)

Turn off vrouwen 35-

 1. Ik hoop je snel weer te zien. (88%)
 2. Waarom pak je geen taxi en kom je naar mijn huis? (27%)
 3. Ik hou van je. (27%)

Turn on mannen 35-

 1. Ik hoop je snel weer te zien. (72%)
 2. Waarom pak je geen taxi en kom je naar mijn huis? (57%)
 3. Ik wed dat je er naakt goed uitziet. (52%)

Turn off mannen 35-

 1. Ik wil kinderen met je. (86%)
 2. Waarom stuur je geen sexy foto van jezelf? (67%)
 3. Ik hou van je. (54%)

 

Over het onderzoek
*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB