Single mannen voegen hun date sneller toe op Facebook – 46% verwijdert de foto’s van de ex op social media  

Amsterdam, 20 mei 2016 – Een kwart van de singles voegt na een eerste afspraak hun date toe op Facebook. Mannen doen dit sneller dan vrouwen blijkt uit onderzoek naar social media gebruik van singles van datingservice Lexa.nl. Na een eerste date wacht 57% van de singles twee weken af om hun date toe te voegen aan hun sociale netwerk. Wanneer een relatie op de klippen loopt, laat iets meer dan de helft de foto’s met hun ex staan, tegenover een kleine minderheid die de foto’s verwijdert.

Uit het onderzoek van Lexa.nl blijkt dat een kwart van de singles na de eerste date een vriendschapsverzoek stuurt tegenover 16% die dat nooit doet. Familie en vrienden van je date toevoegen op social media doen singles over het algemeen pas na een aantal maanden. Maar 9% doet dit doet na één maand en minder dan de helft voegt naasten van hun date helemaal niet toe. Social media kan ook tegen je werken, lees hier zes social media blunders.

Singles kiezen er bovendien niet snel voor om na een date een foto met hun date te delen op hun social media. Ook dit doen mannen eerder dan vrouwen. Ongeveer een derde (29%) van de singles wacht het liefste een paar maanden voor ze deze stap zetten en 38 procent doet dit toch liever helemaal niet.

Wanneer singles zien dat hun ex foto’s van hun samen heeft verwijderd, vindt het merendeel deel dit geen probleem, 11% voelt zich gekwetst. Mannen en singles van 35 jaar en ouder blijken hier het minst moeite mee te hebben, blijkt uit het onderzoek van Lexa.nl. Vrouwen voelen zich sneller gekwetst dan mannen.

Over het onderzoek
*LoveGeist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

 

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB