Singles vinden zichzelf vooral te gevoelig – Top 10 imperfecties

Amsterdam, 12 juli 2016 – Wanneer naar imperfecties wordt gevraagd blijkt dat singles zichzelf vooral gevoelig vinden. Ook te eerlijk en ongeduldig zijn staan hoog op de lijst van imperfecties. Dit blijkt uit een gebruikersanalyse van datingservice Lexa.nl naar imperfecties. Volgens de datingservice maken imperfecties – dingen waar we zelf niet trots op zijn – ons juist uniek en aantrekkelijk voor anderen.

“Iedereen heeft een imperfectie, dat is nou juist wat ons authentiek maakt. Eigenschappen die jij niet leuk vindt aan jezelf, vindt een ander juist aantrekkelijk. Laat je imperfecties vooral zien”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

Mannen en vrouwen kiezen beide voor dezelfde imperfectie: ik ben gevoelig. Vrouwen vinden zichzelf bovendien ongeduldig (11%), te eerlijk (11%) en onhandig (7%), terwijl mannen zich eerder te eerlijk (14%), verlegen (9%) en/of ongeduldig (9%) vinden. Uit de cijfers van Lexa.nl blijkt dat in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar de imperfectie te eerlijk zijn op nummer 1 staat, terwijl in alle andere leeftijdsgroepen gevoelig bovenaan staat.

Top 10 imperfecties:

 1. Ik ben gevoelig 15%
 2. Ik ben te eerlijk 13%
 3. Ik kan ongeduldig zijn 10%
 4. Ik ben verlegen 8%
 5. Ik kan eigenwijs zijn 7%
 6. Ik kan onhandig zijn 6%
 7. Ik ben een dagdromer 5%
 8. Ik ben ongeorganiseerd 4%
 9. Ik kan besluiteloos zijn 3%
 10. Ik praat teveel 3%

 

Sociale media

Contact  Gelieve dit veld leeg te laten.


  Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB