SMS of WhatsApp cruciaal voor tweede date

Wie neemt het initiatief?
Op de vraag wie eigenlijk verantwoordelijk is voor het eerste contact na een succesvolle date vindt 43% van de Nederlandse vrouwelijke respondenten het prettig als haar date dat doet, terwijl de Nederlandse mannen in 70% van de gevallen aangeven dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wie het initiatief neemt voor contact na een eerste date.

Hoe lang denkt men na over de tekst en na hoeveel tijd wordt de sms of WhatsApp verstuurd?
De gemiddelde tijd die men neemt om na te denken over de inhoud van het teksbericht en dit op te stellen is ongeveer 41 minuten. Hier is nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. Slechts 4,2% van de Nederlandse mannen en vrouwen die deelnamen aan het onderzoek versturen direct na de date een bericht. Ruim 25% verstuurt de volgende dag hun bericht.

Moet contact na een eerste date wel via een mobiel tekstbericht?
Opvallend resultaat is tevens het feit dat 22% van de vrouwen aangeven niet via een mobiel tekstbericht met hun date willen communiceren na een eerste date. Slechts 5% van de mannen vindt een mobiel tekstbericht niet gepast.

CITATEN

“Wij zien steeds vaker dat snelle en spontane berichten eerder leiden tot een nieuwe date dan hele doordachte berichten. Dit komt vooral door de sterke groei van onze mobiele site en app waardoor members ook sneller een bericht terug verwachten. Interessant is dat met dit onderzoek ook bevestigd wordt dat members belang hechten aan een juist taalgebruik, ook in de profieltekst wat natuurlijk belangrijk is voor de eerste indruk.”Stefan van den Berg, algemeen directeur Lexa.nl

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB