Telefoongebruik funest tijdens romantische date

Nederlandse singles willen daten zonder telefoon


Amsterdam, 29 november 2016 – De romantiek is in Nederland nog lang niet dood. Sterker nog, Nederlandse singles zijn in Europa koploper als het gaat om het geloven in romantiek. Maar de komst van de smartphone maakt het niet altijd makkelijk voor de romantische singles. Zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl*. Je telefoon pakken tijdens een date is een enorme afknapper, volgens datend Nederland.

Berichtjes sturen tijdens een date is een no go! 7 op de 10 singles kunnen dit absoluut niet waarderen. Opvallend want ruim de helft van de respondenten geeft aan wel op een berichtje te antwoorden als ze die ontvangen tijdens een date. Waarschijnlijk als de ander even een bezoek brengt aan het toilet.

Psychotherapeut Chiara Bijl, De techniek heeft ons dating gedrag enorm veranderd. We besteden dagelijks uren met onze telefoons en het is heel normaal om je telefoon er even bij te pakken tijdens een gesprek. Tijdens het daten ligt dat toch wat gevoeliger. Als je aan het daten bent is het belangrijk dat de ander interesse in je toont en niet ondertussen met allerlei andere zaken bezig is. Telefoongebruik tijdens het daten voelt vaak toch als desinteresse of dat jij als persoon niet genoeg bent. Dat is niet het gevoel wat we graag hebben tijdens een date. En dan is het pakken van je telefoon tijdens een goed gesprek niet zo’n heel goed idee.”

Eerst berichtje moet van de man komen
In Nederland geloven we nog volop in de romantiek, maar we gaan wel mee met onze tijd. Hoewel veel vrouwen nog steeds de hoffelijkheid van de man erg kunnen waarderen, durven ze zelf ook vaker de eerste stap te zetten. Zo geeft het overgrote deel van de Nederlandse singles aan dat het ze niet zo veel uitmaakt wie van de twee het eerste berichtje stuurt na de date (76%), maar stiekem houden we toch wel van tradities. Want Nederlandse vrouwen zien het liefst dat hun date het eerste berichtje stuurt en de mannen vinden eigenlijk ook dat zij als eerste het berichtje moeten sturen.

EINDE PERSBERICHT

 

Over het onderzoek
*LoveGeist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

 

Sociale media

Contact    Gelieve dit veld leeg te laten.


    Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB