Vaccinatie maakt online dater aantrekkelijker

Lexa lanceert vaccinatiebadge voor datingprofiel

Amsterdam, 1 juli 2021 – De summer of love is aanstaande en singles zijn, na de lange lockdown, weer optimistisch over het ontmoeten van nieuwe mensen. In februari zag 18% van de singles het vaccin als de manier om veilig te daten. In juni ligt dit aantal onder de Nederlandse singles een stuk hoger, namelijk op 61%. Ondanks dat het vaccineren de afgelopen maanden volop in het nieuws is geweest, bespreekt slechts een klein deel van de singles (18%) dit onderwerp via de chat. Opvallend aangezien een vaccinatie het voor 50% aantrekkelijker maakt om af te spreken. Dit blijkt uit onderzoek* onder ruim duizend Nederlandse singles van datingservice Lexa.

Lexa laat singles met een gerust hart nieuwe mensen ontmoeten door een vaccinatiebadge-functie te lanceren. Deze vaccinatiebadge-functie geeft members de keuze op hun profiel te tonen dat zij gevaccineerd zijn. Dit eenvoudige symbool stelt een groot aantal singles gerust, zodat zij hun zoektocht naar liefde kunnen hervatten!

Start something real – post-lockdown
Singles hebben tijdens de lockdown het sociale contact het meest gemist (zelfs meer dan hun vrienden). Een op de twee singles denkt dat Covid19 ervoor heeft gezorgd dat ze meer waarde hechten aan eerste dates nu de lockdown bijna voorbij is. Toch hebben singles de afgelopen 15 maanden niet stilgezeten. Ze bleven positief (65% gaf aan zich positief te voelen), flexibel (36% heeft virtuele dates geprobeerd) en voelden zich verbonden (69% zegt dat ze de datingservice net zoveel of zelfs meer hebben gebruikt dan voorheen). Lexa heeft voor deze toegewijde members geannuleerde fysieke events virtueel georganiseerd. Ook online stonden deze events garant voor een gemoedelijke sfeer en de mogelijkheid om andere singles te ontmoeten. Ook videodating is een succes. De gemiddelde gesprekstijd van een eerste persoonlijk gesprek via de Lexa app is meer dan 37 minuten. Ook na de lockdown hopen we weer veel echte verhalen te helpen opstarten.

*intern onderzoek van Lexa dat is afgenomen in mei 2021 onder meer dan duizend Nederlandse members

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB