Zo herken je voortaan de gentleman

Amsterdam, 27 juli 2017De aantrekkingskracht van een foute man kan voor veel vrouwen onweerstaanbaar zijn. Maar uiteindelijk wordt je er nooit echt gelukkig van of mee. Maar hoe komt het dat we ons vaak aangetrokken voelen tot een man waar we geen serieuze toekomst mee kunnen opbouwen? En waarom vallen we niet gewoon automatisch op een gentleman? Lexa.nl vroeg psychotherapeut Chiara Bijl voor tips en tricks. En met de nieuwe Lexa Badge op Lexa.nl maakt de datingservice het nog makkelijker voor vrouwen om een gentleman in één oogopslag te herkennen.

De onweerstaanbare spanning

‘Vrouwen zijn niet de meest simpele wezens. Enerzijds zijn ze vaak op zoek naar de echte liefde: de man die rekening met ze houdt, voor haar zorgt, betrouwbaar en galant is. Anderzijds schuiven we de mannen die hier aan voldoen terzijde als ‘te makkelijk’, ‘saai’ of in ieder geval niet spannend genoeg,’ aldus Chiara Bijl. ‘Vrouwen willen vooral een man die weerstand biedt, maar ook één die haar opvangt als het nodig is.’

Maar hoe kunnen we nou weten dat we niet met een gentleman te maken hebben? Chiara zette een aantal foute types op een rijtje:

 • De egoïst: Spannend, zelfstandig en hard-to-get
  Aantrekkelijk omdat hij zelfstandig is en spanning uitstraalt. Om aandacht te krijgen van een egoïst moet je heel wat moeite doen. Want het gaat bij hem eigenlijk alleen maar om ‘ik, ik, ik’.
 • De aanbidder: Gulle gever, zoetsappig en overweldigend
  Onweerstaanbaar omdat hij je op handen draagt. Maar in dit geval is het ‘too good to be true’. De aanbidder is vaak overweldigend, maar heeft een korte aandachtsspanne. Vaak is  de relatie met hem ook maar van korte duur.
 • De gladde leugenaar: Perfect, mooie praatjes en heeft alles voor elkaar
  In het begin lijkt hij perfect. Alles is smooth & silky, maar naarmate je hem langer kent ontbreekt er toch wel wat inhoud. Hij houdt van opscheppen, en heeft vaak meerdere ijzers in het vuur tijdens het daten.

Herken de gentleman makkelijk op Lexa.nl

Online kan het lastig zijn om te zien wie er serieus aan het daten is en wie niet. Datingservice Lexa.nl introduceert daarom als eerste datingservice in Europa de Lexa Badge. Een certificaat die mannelijke leden van Lexa.nl kunnen krijgen als zij voldoen aan de voorwaarde voor de badge: een goed profiel, voorzien van foto, en de ondertekening van het “handvest van de Lexa Badge”. Daarnaast kunnen mannen een Lexa Badge Certificate krijgen. Hiermee worden de members aangeduid die een profieltekst hebben geschreven en positieve feedback hebben ontvangen van de single vrouwen met wie ze de afgelopen maand op Lexa.nl contact hebben gehad.

Dankzij de Lexa Badge zien vrouwen in één oogopslag wie een echte gentleman is. Voor de mannen is de Lexa Badge een teken van hun inzet om beleefd en respectvol te zijn naar vrouwen die zij benaderen. De Lexa Badge is te herkennen aan het icoontje van een roos (of twee bij een certificate) bij het profiel van een man. Kijk voor meer informatie op:www.lexa.nl/pages/badge/

 

Sociale media

Contact  Gelieve dit veld leeg te laten.


  Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB