Zondag is dé dag om te knuffelen

Amsterdam 3 mei 2016 – Volgens singels is zondag dé dag om te knuffelen. 41% van de vrouwen vindt zondag de beste dag om te knuffelen, terwijl 36% van de mannen dit vindt. Dat blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Vrijdag is de beste dag van de week om te daten en zaterdag het meest geschikt voor seks. Maandag wordt door singles gezien als de slechtste dag voor een date.

Vrijdag is het meest geschikt als date night, omdat singles zich even geen zorgen hoeven te maken over de dagelijkse taken zoals werk en huishouden.”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

Singles onder de 35 jaar willen alles het liefst op vrijdag doen. Zij zien vrijdag als de beste dag om te daten (40%) én om van bil te gaan (23%). Op zondag rusten ze uit en willen dan het liefst knuffelen (41%).

Over het onderzoek
*Love Geist is een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd.  Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.

Sociale media

ContactGelieve dit veld leeg te laten.


Ondersteunde bestandstypen: jpg, png, pdf – niet groter dan 5MB