Dette irriterer nordmenn på date – og her er tipsene om hva de liker

Dårlig hygiene, uhøflig oppførsel og overdreven mobilbruk topper listen over de mest irriterende egenskapene en date kan ha. Dette ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov for datingtjenesten Match. At daten begynner å flørte med andre anser vi nordmenn som mindre irriterende.

Undersøkelsen, som har over 1000 respondenter, viser at én av tre nordmenn dater eller er på jakt etter en date. Irritasjonsmomentene er mange, men heldigvis er rådene enkle for hvordan du best kan forberede deg for en vellykket date:

  • Håper du på et kyss? Sørg for å dusje og pusse tennene før daten. Hele 59 prosent oppgir dårlig hygiene som den mest irriterende egenskapen en date kan ha.
  • Vær høflig mot alle dere møter, inkludert servitøren! Over halvparten av respondentene oppgir at en uhøflig date irriterer.
  • Skru av varslinger på mobilen! 42 prosent oppgir det å bruke mye tid på mobilen som en turn-off på date.
  • Fokusér på daten! Én av tre irriterer seg over dater som flørter med andre eller bare prater om seg selv.
  • Pass på alkoholinntaket! 27 prosent irriterer seg over en date som drikker for mye.

Gode manerer foran utseende

Lenger ned på irritasjonslisten finner vi egenskaper som å tygge med åpen munn, prate stygt om eksen eller familien sin, snakke om hvor mye man tjener eller en forventning om sex. Å komme for sent eller å pirke i maten er derimot ingen turn-off for nordmenn flest.

– I forkant av en date er forventningene høye og man kan fort bli litt nervøs. Da kan det være fint å finne trygghet i noen enkle tips. Men til sjuende og sist er det kjemien som avgjør om en date blir vellykket eller ikke. Sier det først pang så er det nok ingen som bryr seg om at mobilen piper eller at daten har på seg mindre pene bukser, sier Robin Rutberg Goncalves, presseansvarlig i Match.

På den positive siden svarer 63 prosent av de spurte at de setter pris på en date som er interessert og stiller spørsmål. 38 prosent liker en date som får en til å le mye, mens én av tre liker å få komplimenter for personligheten sin og at daten er hyggelig mot folk de møter.

– 30 prosent sier at det er viktig at daten ser bra ut og at vedkommende er sjarmerende. Men det er påfallende at det aller viktigste for nordmenn flest er hvordan man oppfører seg, både mot egen date og andre. Her er det mye å hente om du vil imponere daten, sier Rutberg Goncalves.

Undersøkelsen viser også at det ikke trenger å være dyrt å imponere en date. Bare fem prosent oppgir at gaver og blomster, eller å bli påspandert, er noe de ønsker seg.

*Undersøkelsen er gjennomført av YouGov på vegne av datingtjenesten Match og har 1007 respondenter fra et nasjonalt representativt utvalg.

For mer informasjon, kontakt:

Match
Robin Rutberg Goncalves
Presseansvarlig
robin.goncalves@eu.match.com

Follow us

Contact usPlease leave this field empty.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB