Finansuro påvirker europeiske datingvaner – Kostnadskutt fremfor datingstopp

LoveGeist, en omfattende europeisk undersøkelse gjennomført av TNS på vegne av Match.com, presenterer en årlig referansestudie der 10 500 single har blitt intervjuet om singellivet og dating. Single fra Norge, Sverige, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Nederland har nå satt ord på hvordan økonomien påvirker deres datingvaner og hva de bruker penger på når de dater.

LoveGeist viser at aktive europeiske datere bruker om lag 200 euro per år på underholdning, restaurant og bar i datingsammenheng. Om lag halvparten av europeerne oppgir at den økonomiske situasjonen har hatt liten påvirkning på deres datingvaner. Den andre halvparten oppgir derimot at de har sett seg nødt til å redusere dating, forberedelsesritualer og pengebruken på date.

Kostnadskutt fremfor datingstopp

Til tross for at om lag halvparten av de europeiske single oppgir at finansuroen har påvirket deres datingvaner er det tydelig at de fleste søker alternative veier for å opprettholde datingen. 17 prosent av europeiske single søker billigere eller gratis aktiviteter, mens 14 prosent kutter ned på forberedende ritualer som shopping og velvære. Mens europeiske menn tradisjonen tro fortsatt betaler regningen på date oppgir 9 prosent av europeiske menn at de nå oftere deler regningen med daten sin enn før.

Mens 12 prosent av europeerne oppgir at de ikke har råd til å date i det hele tatt hevder 16 prosent at de har sett seg nødt til å date sjeldnere enn før.

«Til tross for at den økonomiske situasjonen ikke har påvirket oss Skandinaver like mye som sør-europeerne kan vi lære mye av dem. Det er ikke alltid man trenger å bruke mye penger på en date, ofte er det enkleste det beste. Noen aktiviteter som er mer vennlige for lommeboka kan være det å gå på tur i skog og mark eller en kaffedate. Det å invitere en date hjem på middag eller filmkveld er også gode alternativer for de som kjenner daten sin litt bedre», sier Mårten Forste i Match.com.

Nordmenn inviterer hjem på date

Vi nordmenn skiller oss fra våre naboer også når det kommer til pengebruk i datingsammenheng – vi bruker penger sjeldnere, men når vi først gjør det bruker vi mer enn de andre single i Europa. Vi er også de mest hjemmekjære. Mens underholdningsbaserte aktiviteter på date er mest populære i Spania, er det utbredt å invitere daten med seg hjem i Nederland og Norge. Så mange som 63 prosent av nordmenn som dater aktivt oppgir at de åpner dørene og inviterer på hjemmebesøk.

Så mange som 35 prosent av europeiske single oppgir at de gir gaver til sin date og bruker i snitt 30 euro per gave. I romantikkens vugge Italia brukes det lite overraskende mest på gaver – det er også her man er mest opptatt av hvordan man fremstår for sin date. Så mange som 4 av ti europeiske kvinner innrømmer at de bruker penger på frisør eller kosmetikk før en date. I snitt bruker de 32 euro på skjønnhetsbehandlinger eller frisør, mens 20 euro brukes på kosmetikk.

Follow us

Contact usPlease leave this field empty.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB