Her er norske singles snokevaner

Jada, snoking på Facebook og Google er en del av jobben i jakten på kjærligheten. Datingekspertene hos Match har undersøkt norske singles søkevaner.

 (Oslo, 8. september 2017) Norske single digitalsnoker på folk de dater. Det viser en landsomfattende undersøkelse blant norske single gjennomført av Yougov for datingeksperten Match.

65 prosent av oss søker nemlig opp vår utkårede på nettet før en date. Mest nysgjerrige er jentene. Hele 71 prosent av dem svarte nemlig bekreftende på at de tyr til internett for å finne ut litt mer om kveldens date.

– Hvis du møter noen online, er du jo gjerne nysgjerrig og vil finne ut mest mulig om vedkommende. Ikke minst er det spennende å finne ut om virkeligheten stemmer overens med det inntrykket man får på profilen. Så da tyr vi til nettet, sier Linnéa Rinäs, nordisk marketing manager i Match.

Utbredt spionasje

Facebook er den klart vanligste metoden for å ”researche” kveldens date. 82 prosent snoker på datens Facebook-profil, etterfulgt av Google-søk med 50 prosent. På tredjeplass kommer Instagram med 30 prosent. Undersøkelsen fra Match viser også at de yngste, ikke overraskende, er råest på å bruke sosiale medier for å fiske frem litt detaljer. 94 prosent av de mellom 18 og 25 bruker Facebook som en del av ”forarbeidet.”

Linnéa Rinäs synes ikke folk har noen grunn til å skamme seg over å gjøre litt date-research.

– Selv om sosiale medier ofte blir beskyldt for å være overfladisk, gir våre oppdateringer og bilder et ganske godt bilde av hvem vi er. Skal du treffe en friluftsmann eller en party boy? Har han humor? Det er klart vi er interessert i å danne oss et best mulig bilde. Hvis han skryter på seg å være kulturinteressert, men aldri har sjekket inn på en eneste konsert eller utstilling, er det kanskje grunn til å lure litt, sier hun.

Matcher virkeligheten med glansbildet

Å sjekke ut om virkeligheten stemmer med datingprofilen er nettopp det flesteparten – 62 prosent – oppgir som grunn. Og 59 prosent sjekker ut interesser – kanskje for å sjekke om idrettsmann-imaget på profilen har rot i virkeligheten.

Litt oppsiktsvekkende er det dog at nesten halvparten – 46 prosent – gjør det for å dobbeltsjekke at ikke drømmedaten allerede har en kjæreste.

– Om din date’s profil er veldig detaljert vil nok antall overrakselser ved første møte reduseres. Men det er viktig å huske på at sosiale medier også til en viss grad gir et idealisert bilde av virkeligheten. Så den beste måten å få inntrykk av vedkommende på er å møte opp på daten med et åpent sinn. Hvis ikke kan du gå glipp av ditt livs mulighet, avslutter Linnéa Rinäs.

 

###

Fakta om undersøkelsen:

Undersøkelsen er gjennomført i uke 12-13 2017 på internett med utgangspunkt i YouGov-panelet i Norge blant personer 18-74 år som er single på oppdrag fra Match.

For mer informasjon, kontakt:

Match

Linnéa Rinäs, Marketing Manager
linnea.rinas@eu.match.com

+44 7917 348 083

Kommunikasjonsbyrået Nucleus AS

Anette Jamtvedt

+47 938 56 35

aj@nucleus.no

Follow us

Contact usPlease leave this field empty.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB