Single nordmenn er ikke ensomme i jula

4 av 5 single savner ikke kjæreste på nyttårsaften. Og nesten 9 av 10 mener at single-jula ikke er spesielt vanskelig. Samtidig viser tall fra en landsrepresentativ undersøkelse at 500,000 nordmenn vil være på sjekkern i 2017.

– Det ser ut som det er en myte at man er ensom i julen uten kjæreste. Det henger nok litt sammen med at det som før var en familiehøytid nå i større grad er en høytid man tilbringer med venner. Men det betyr ikke at nordmenn har sluttet å lete etter kjærligheten, sier Robin Rutberg Goncalves, presseansvarlig i Match, og viser til tall fra en ny undersøkelse.

I undersøkelsen utført av InFact på vegne av Match kommer det nemlig frem at mer enn 13 prosent av befolkning vurderer å få seg kjæreste – eller bytte ut sin eksisterende ektefelle eller samboer – i 2017. Det vil si at 500,000 nordmenn er klare for datingarenaen i året som kommer.

Nettdatingbonanza på nyåret

Sjekkingen starter ikke lenge etter at fyrverkeriet og skålingen fra nyttårsaften har lagt seg. Selv om kun 7 prosent at de spurte i undersøkelsen noen gang har hatt et nyttårsforsett om å få seg kjæreste, er den første søndagen i det nye året toppdagen for nettdating.

– Hvis du vil begynne å date er 1. januar en dato du bør merke deg. Basert på erfaring fra tidligere år vil denne søndagen være den travleste dagen på Match. Vi forventer en vekst på over 150 prosent sammenlignet med en gjennomsnittelig dag, sier Rutberg Goncalves.

– Vi vet at nordmenn er litt tilbakeholdne med å uttrykke et ønske om kjæreste. Det viser også tallene fra denne undersøkelsen. Likevel viser trafikken på våre sider at nordmenn aldri er mer klar for å starte datingen enn like over nyttår, fortsetter han.

Voksne savner kjæreste mest

Resultateten fra undersøkelsen viser at spesielt én aldersgruppe sliter med singletilværelsen. 60 prosent av de single i gruppen 30-44 år svarer at de savner en partner. Av disse sier 25 prosent at savnet er størst i jula. I denne aldersgruppen svarer også 2 av 5 at de synes det er vanskelig å feire nyttår uten kjæreste.

– Dette er den fasen i livet hvor forventningene om å være vellykket er størst – også på kjærlighetsfronteen. Det er likevel ingen grunn til å stresse. Nettdating gjør det i dag enklere enn noen gang å møte noen. Det betyr at single kan ta tiden de trenger for å finne en god match – det viktigste er jo å date på dine premisser, uavhengig av andres forventninger, sier Rutberg Goncalves.

1 av 10 vurderer å bytte ut partneren

Det er imidlertid ikke bare single mellom 30 og 44 år som savner en kjæreste. På tvers av alle aldergrupper svarer 1 av 3 single at de ønsker seg kjæreste i løpet av det nye året. Og nesten 1 av 10 – 8,6 prosent – som i dag har samboer sier at de vurderer å finne seg en ny kjæreste i 2017.

– At nesten 1 av 10 som har samboer vurderer å gå ut av forholdet kan virke overraskende. Vi vet imidlertid at mange evaluerer de ulike aspektene i livet ved slutten av året, inkludert om personen man deler livet med er den rette.

– Et sunt forhold er ensbetydende med at begge parter trives med situasjonen og investerer i forholdet for at det skal fungere. Er man ikke villig til det, kan brudd av og til være den beste løsningen – selv om det kan føles vondt, avslutter Robin Rutberg Goncalves.

For mer informasjon, kontakt:

Kommunikasjonsbyrået Nucleus AS

Anette Jamtvedt

+47 938 56 352

aj@nucleus.no

Match.com

Robin Rutberg Goncalves, Presseansvarlig Match

robin.goncalves@eu.match.com

Om undersøkelsen

Tallene er hentet fra en landsomfattende undersøkelse gjennomført av InFact Norge AS i desember 2016 på vegne av Match.com. Totalt deltok 1007 personer fra 18 år og oppover i undersøkelsen.

Om Match.com

Datingtjenesten Match.com er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match.com en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på. Match.com er en del av IAC, et ledende internasjonalt konsern innen nettbransjen med over 50 ulike varemerker. For mer informasjon, vennligst besøk www.match.no.

Follow us

Contact usPlease leave this field empty.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB