Filmerna, böckerna och musiken som räddar singlarnas Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är mångt och mycket en högtid för par. Men singlar behöver inte deppa över det, tvärtom. Match har tillsammans med kulturkritikerna Emma Grey Munthe tagit fram kulturkit för alla singlar som under denna högtid hellre vill utforska kärleken i soffan. Ett perfekt paket för en kväll full med glädje, spänning, erotik och tårar.

Även singlar har hjärtan, men under Alla hjärtans dag handlar det däremot allt för ofta om kärlek för två. För att råda bot på singelångesten under Alla hjärtans dag presenterar Match det perfekta alternativet för singlar som hellre njuter i hemmet än i vimlet bland alla par.

För att säkerställa absoluta fullträffar har Match tagit kulturkritikern Emma Grey Munthe till sin hjälp för att sätta ihop de perfekta kulturskatterna för en hemmakväll. Bland förslagen hittar vi både roliga och bitterljuva romantiska filmer som leder till skratt och gråt samt musik som sveper om dig som en varm filt i februarinatten.

– Alla hjärtans dag behöver varken betyda ensam hemma eller en flaska rött och italienskt för två en på rödrutig bordsduk. Det är en dag för att hylla kärleken, därför vill vi tillsammans med Emma inspirera till fler sätt för singlar att utforska den djupare. Njut själv, bjud med en kompis, eller bädda upp för en mysig hemmadejt – kittet erbjuder något för alla smaker, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

Match tips för den optimala singelkvällen på Alla hjärtans dag

  • Bjud in dina singelvänner och kanske den där söta grannen. Undvik saker som kräver för mycket tid i köket. Duka istället fram en härlig buffé med alltifrån rödvin, choklad till goda ostar.
  • Sätt rätt stämning för kvällen och välkomna dina gäster med lättsmält musik som lämnar plats för samtal men samtidigt får hjärtat i rätt stämning.
  • Få ihop så många som möjligt i soffan framför en film som bjuder på bitterljuv kärlek och höga skratt.
  • Innan sömnen faller på och när gästerna gått hem avsluta kvällen med en lustfylld roman.

Nedan hittar du Emmas tips på vad som kan förgylla din kväll på alla hjärtans dag. Här finns något för alla smaker och intressen, oavsett om du är filmälskare eller bokmal.

Filmpaketet som bjuder både på skratt, tårar och erotik

Titel Emma Grey Munthes kommentarer
The Lobster En dystopi där singlar förvandlas till djur om de inte hittar någon partner låter kanske inte som ett givet filmval – men det här är becksvart humor i sin renaste, roligaste form.
The Apartment/Ungkarlslyan Den finaste, mest bitterljuvt romantiska komedin som någonsin gjorts!
Blå är den varmaste färgen Kanske mest omtalad för de lesbiska sexscenerna – men ”Blå är den varmaste färgen” är en film som känns lika mycket i hjärtat som i kroppen.
Weekend Ett ragg på en bögklubb blir över en helg något större. Hjärtslitande och skratta högt-rolig på samma gång, med exakt tonträff i båda lägena.

 

Litteraturpaketet som gör dig klokare och gladare

David Sedaris – ”When you are engulfed in flames” Att läsa Sedaris är som att ha en varm och väldigt, väldigt rolig kompis bredvid sig i soffan. Mitt exemplar är nerstänkt av mascara från både gråt och skrattgråt.
Tove Janssons ”Trollvinter” Tröst och klokskap på varje sida.

Margret Atwoods ”The Handmaid’s Tale”

 

Fantastisk, och skrämmande aktuell dystopi.  Läs den inför teveserien med Elisabeth Moss som kommer i april!

 

 

Musiklistan som är fylld med energi och varma känslor

Hiss till galgen/Ascenseur pour l’échafaud-soundtracket Miles Davis soundtrack är som att svepa in sig i en varm filt när det är ruggigt ute, och passar dessutom väldigt bra att läsa till.
Royal Tenenbaums-soundtracket Vårda februarihumöret med Nico, Nick Drake, Elliott Smith, Velvet Underground, Paul Simon, Ramones, The Clash och några till.
En samling klassiska powerballader Att spela lufttrummor till, att skråla med i, eller att självömka till. Eller kanske en kombination av alla tre.

För mer information, kontakta gärna;

Robin Goncalves, Pressansvarig Match
robin.goncalves@eu.match.com
+44 20 3002 7167

Oskar Lind, Cohn & Wolfe
oskar.lind@cohnwolfe.com
+46 707 20 20 88

 

 

Follow us

Contact usLämna detta fält tomt.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB