MATCH.COM, ETT FÖRETAG I MEETIC-GRUPPEN, KÖPER SPRAYDATE

MEETIC (MEET – FR0004063097), Europas ledande aktör inom onlinedating, tillkännager idag att man har tecknat ett avtal för förvärv av Spraydate, som ägs av Keynote Media Group.

Spraydate startade för 12 år sedan och var den svenska pionjären inom onlinedating. Bolaget har än idag ett utmärkt anseende och en hög andel aktiva användare.

Via det svenska dotterbolaget Match.com Nordic AB förvärvar MEETIC endast tillgångarna som förknippas med varumärket, domännamnet och användarbasen, för en icke avslöjad summa.

Philippe Chainieux, MEETIC’s vd säger i ett uttalande: ”Förvärvet kommer att konsolidera MEETIC-gruppens ledande position i Sverige, där onlinedatingtjänsten kommer drivas vidare via varumärket Match.com. Synergier i verksamheten kommer att uppnås snabbt och Spraydates medlemmar kommer snabbt märka fördelarna förknippade med MEETIC-gruppens kvalitet och servicenivå”.

Om Meetic-gruppen, Europas ledande onlinedatingbolag (www.meetic-corp.com): Meetic driver två tjänster i Europa; onlinedating och matchmaking under varumärkena Meetic och Meetic Affinity, och marknadsför två ekonomiska modeller som kompletterar varandra; en baserad på internetanvändning, en på mobilanvändning. Genom att i juni 2009 förvärva den europeiska delen av världsledande Match.com har Meetic stärkt sin position som kontinentens ledande aktör. Gruppen har idag närvaro i 15 europeiska länder och finns tillgänglig på 11 språk. Sedan starten har gruppen drivit en tydlig ledarskapsstrategi som fokuserar på kvalitet, innovativ marknadsföring och perfekt teknisk expertis. Meetic arbetar hårt för att optimera servicenivån och för att tillgodose alla möjliga förväntningar från de europeiska medlemmarna. IAC/InterACtiveCorp är Meetics främsta aktieägare med 81 % i andel.

Listad på Euronext Paris – Compartment B,NYSE Euronext – ISIN: FR0004063097

Follow us

Contact us    Lämna detta fält tomt.


    Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB