Receptet på den perfekta dejten – svenska singlar har sagt sitt

I en omfattande europeisk referensstudie (LoveGeist*) genomförd av TNS på uppdrag av dejtingsajten Match.com har 10,500 singlar från sju europeiska länder svarat på frågor om sitt singelliv och sina dejtingvanor. Ur resultaten kan utläsas hur svenska singlar vill spendera en dejt – när, var och hur? Nu får du äntligen veta vad singlarna själva tycker och tänker!

Hos de svenska singlarna toppar fredagar listan över mest populära dejtingdagar, 68 procent ser helgens första kväll som optimal för en dejt. Helst av allt ses man tidigt på kvällen och gärna över en middag eller drink. Sex av tio föredrar att ta det säkra före det osäkra och gå till ett ställe som man varit på tidigare. Kvinnor visar sig dock vara något mer äventyrliga än män i frågan, 33 procent av kvinnorna, jämfört med bara 26 procent av männen, tar gärna tillfället i akt och testar ett nytt ställe.

Hemmakära svenskar sportigast i Europa!
Kvällsaktiviteter som middag eller drinkar är mest populärt bland svenska singlar, men det finns även goda möjligheter att få till en lyckad dejt utanför krogen. 52 procent gör gärna något kulturellt och hälften av singlarna kan tänka sig någon form av utomhusaktivitet. Faktiskt utmärker sig svenskarna som de sportigaste i Europa när det kommer till dejting!

Till skillnad från övriga europeiska singlar dejtar vi nordbor gärna på hemmaplan. Fyra av tio svenskar tycker att en hemmakväll är ett bra alternativ för en dejt, jämfört med bara 23 procent av de europeiska singlarna som helst av allt dejtar över en middag på restaurang.

”Vi kan se att svenska singlar generellt är ganska flexibla när det kommer till dejting. Både när det gäller dagar i veckan och tider på dygnet för att dejta visar sig Skandinaver betydligt mer anpassningsbara än sydeuropéer. Det är kul att se att vi svenskar fått en mer avslappnad inställning till dejting, att det blivit en naturlig del i vår vardag”, säger Anna Bofeldt, Marknadschef på Match.com.

Kvinnor kräsnare än män
Väl på en dejt finns vissa saker man bör tänka på om man vill imponera – speciellt om man är man då det visat sig att kvinnor generellt är mer kräsna vad gäller sin dejts beteende.  Att man hjälps åt att hålla konversationen flytande är dock en viktig punkt för både manliga och kvinnliga svenska singlar, hela 95 procent av kvinnorna och 85 procent av männen tycker att det är störande med en dejt som pratar för lite eller bara ger kortfattade svar. Nästan lika irriterad blir man på en dejt som bara pratar om sig själv. Kvinnorna lever upp till talesättet att ”kläderna gör mannen” då drygt åtta av tio ogillar om dejten visar upp en dålig känsla för kläder och stil. Något förvånande visar det sig även att kvinnor är mer benägna att dra öronen åt sig om dejten pratar om giftermål eller barn. Det är något som gör hela 71 procent av svenska kvinnor obekväma, medan närmare fyra av tio män inte ser det som något problem alls! 

Se bifogat dokumet för att ta del av hela undersökningen.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Bofeldt
Tlf: +46 70 630 93 53
e-post: Anna.bofeldt@eu.match.com

Follow us

Contact usLämna detta fält tomt.


Allowed file types: jpg, png, pdf - not larger than 5MB